This article is only available in Dutch


Op Koningsdag, vrijdag 27 april, komen leden van de Koninklijke Nederlandsche Motorboot Club met ca. 60 motorjachten naar Maasbracht voor hun jaarlijkse seizoensopening. Vanuit alle delen van het land komen de jachten naar Maasbracht en meren af in de nieuwe passantenhaven, waar speciaal een extra lange steiger wordt neergelegd.
In het kader van Koningsdag vertrekt om 12.00 uur een bonte stoet met versierde fietsen onder begeleiding van de harmonie vanaf de haven naar het centrum.
Om 17.00 uur heten burgemeester Strous en wethouder Lalieu de jachten en hun eigenaren welkom. Kom naar de haven om deze feestelijke opening bij te wonen. Het is een zeer imposante aanblik om al deze jachten in de haven te zien liggen. De jachten zelf zijn niet toegankelijk, maar kunnen wel vanaf de steiger worden bekeken.

Samenwerking tussen Gemeente Maasgouw, Fransbergen Recreatie en Toerisme, RWS, Rederij Cascade, Maas Binnenvaartmuseum, Linssen Yachts en Boulevard Nautique Roermond
De jachten blijven het hele weekend in de Maasbrachtse haven. Fransbergen Recreatie en Toerisme heeft samen met de Gemeente Maasgouw de organisatie opgepakt voor dit evenement. De eigenaren van de jachten krijgen op zaterdag 28 april een rondleiding door de bediencentrale van Rijkswaterstaat, brengen een werfbezoek aan Linssen Yachts en een bezoek aan het Maas Binnenvaartmuseum. Gasten kunnen daarnaast een bezoek brengen aan de verkoop- en passantenhaven “Boulevard Nautique” van Best Boats International Yachtbrokers, gelegen naast het Designer Outlet in Roermond. Rederij Cascade zorgt voor het ‘Captains Diner’ op vrijdagavond en brengt alle deelnemers naar de locaties waar de rondleidingen plaatsvinden.

De Koninklijke Nederlandsche Motorboot Club is een landelijke vereniging van motorbooteigenaren die sinds haar oprichting in 1907 de belangen en interesses van haar leden met enthousiasme behartigt. Om de band tussen de leden te versterken organiseert de KNMC jaarlijks een aantal grote evenementen voor haar leden. Op 17 juli 1916 ontving de NMC het predicaat 'Koninklijke' voor diverse activiteiten voor het land tijdens de Eerste Wereldoorlog.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Contactpersonen:
KNMC – Jack van Ruiten; jf.vanruiten@online.nl
Fransbergen Recreatie en Toerisme; r.fransbergen@gmail.com
Rederij Cascade; david@rederijcascade.nl
Linssen Yachts; paul.beelen@linssenyachts.com
Boulevard Nautique – Ingrid Tabor; marketing@boulevard-nautique-roermond.nl